فیلتر شنی فیلتر شنی .

فیلتر شنی

فیلتر شنی

فیلتر شنی دستگاهی است که جهت حذف ذرات معلق در آب مانند گل ، رنگ ، مواد آلی ، باکتری ها و.... مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه از یک مخزن استوانه ای تحت فشار تشکیل شده است . داخل مخزن با شن سیلیس و یا آنتراسیت پر شده و در اثر عبور آب از خلل و فرج میان ذرات شن سیلیس ، مواد معلق در آب در بین این دانه ها گیر کرده و آب تقریبا عاری از هر گونه مواد جامد و معلقی از فیلتر شنی خارج می شود. فیلتر های شنی یکی از اساسی ترین بخش های تصفیه در سیستم های تصفیه آب می باشد . از جمله کاربرد آن ها در تصفیه آب استخر ، تصفیه آب های سطحی ، تصفیه آب تغذیه بویلر و برج خنک کننده و .... می باشد.

بطور کلی فیلتر شنی از بستر شن برای فیلتر کردن آب استفاده می کند. آب به آرامی در فیلتر شنی جریان می یابد و ذرات معلق در آب را در پشت منافذ ریز ماسه ها بجا می گذارد. این فناوری فیلتر مخصوصاً برای پیش تصفیه تجهیزات ضد عفونی ، آماده سازی برای میکرو و فوق تصفیه ، سیستم های چرخشی ، فرآیندهای آب شستشو ، سیستم های آبیاری ، تصفیه آب حوضه و تمیز کردن آبهای زیرزمینی مناسب است.
فیلتر شنی قادر به حذف مواد وذرات معلق تا قطر 50 میکرون می باشد و برای مکان هایی مانند استخر الزامی به نظر می رسد. زیرا با توجه به باز بودن سطح استخر و امکان ورود انواع باکتری یا ماده ی دیگر ممکن است سلامت شناگران در خطر باشد .
فیلتر های شنی از متریال مختلف مانند فلز (گالوانیزه ) و فایبرگلاس و در ظرفیت های مختلف ساخته می شوند. پیش تر از فیلتر شنی فلزی استفاده بیشتری می شد اما به دلیل مشکلات خاص این نوع از فیلتر ها امروزه بیشتر از فیلتر شنی فایبرگلاس استفاده می شود. بعضی از مشکلات فیلتر شنی فلزی که می توان اشاره نمود ، خوردگی پوسته اپوکسی بر اثر برخورد مداوم با سیلیس و کلر و زنگ زدگی و خوردگی در طی زمان ، سرعت خطی پایین ، نیاز به حجم بالای آب جهت بکواش و ...
فیلتر شنی فایبرگلاس که از پلی استر تقویت شده با فایبرگلاس ساخته می شود مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی مانند کلر و ازن و ... دارد ، حجم آب بکواش کمنتری نیاز دارد و سبک وزن است و امکان استفاده از شیر تمام اتومات برای آن وجود دارد.
از لحاظ نوع کارکرد فیلتر شنی به دو دسته اصلی فیلتر شنی سریع و فیلتر شنی آهسته تقسیم می شود. فیلتر شنی سریع ، همین فیلتر های تحت فشار با مخزن های یاد شده می باشد که امروزه بسیار پرمصرف می باشند. نیاز به فضای زیادی ندارند و در زمان کم ، حجم بالایی از آب را فیلتر می کنند. برای افزایش عملکرد فیلتر شنی می توان در آب از موادی که موجب انعقاد ذرات جامد می شوند استفاده کرد تا ذرات به یکدیگر چسبیده و حجم بزرگتری را تشکیل دهند و راحت تر توسط فیلتر شنی حذف گردند.
اما فیلتر شنی آهسته ، فیلتر های شن و ماسه می باشند که علاوه برفیلتراسیون فیزیکی آب ، آب تحت فیلتراسیون بیولوژیکی (توسط باکتری های هوازی در خاک )نیز قرار می گیرد . نیاز به فضای زیادی دارد و همانطور که از نام آن پیداست عملیات تصفیه بسیار کند انجام می پذیرد . این نوع از فیلتر شنی نیاز به تجهیزات و مواد شیمیایی خاصی ندارد.
روش کار فیلتر شنی سریع
آب حاوی ذرات معلق و جامد از بالا وارد فیلتر شنی شده و از میان بستر شنی که متشکل از سه لایه شنسای بندی شده می باشد عبور می کند و ذرات و مواد جامد را در بین دانه های شن ترک کرده و خود از طریق نازل های کف فیلتر شنی خارج شده و مورد مصرف قرار می گیرد. نازل ها از خروج سیلیس به همراه آب جلوگیری می کنند. این نازل ها در دو نوع برنجی و پلاستیک در بازار موجود می باشند که نوع برنجی از کیفیت و طول مر بیشتری برخوردار است . برای مدیریت فیلتر شنی از شیرهای کنترلی در سایز های مختلف استفاده می شود. شیر مورد استفاده در فیلتر شنی فلزی از نوع سولوولو و در فیلتر شنی فایبرگلاس از دو نوع دستی و تمام اتومات می باشد.

بکواش
در فیلتر شنی سریع در با بالا رفتن حجم ذرات به دام افتاده در بین دانه های شن ، دستگاه دچار افت فشار خواهد شد . برای رفع این مشکل و حفظ راندمان کاری آن باید دستگاه شسته شود. در طی این فرآیند که به بکواش معروف است آب تمیز به طور معکوس یعنی از پایین مخزن وارد شده و بستر شنی را شسته و مواد به دام افتاده در بین دانه های شن را جدا کرده و با خود از فیلتر خارج می کند. دستگاه دوباره به ظرفیت اصلی خود باز گشته و به حالت سرویس دهی سوییچ می شود.


قیمت فیلتر شنی
قیمت فیلتر شنی به پارامتر هایی مانند ظرفیت ، جنس مخزن و ... بستگی دارد.

لطفا توجه داشته باشید: یک فیلتر شنی نمک های محلول را از آب فیلتر نمی کند. یک فیلتر شنی فقط می تواند ذرات جامد را از آب مانند جلبک ها و مواد آلی از آب فیلتر کند. نمکهایی که در آب حل نمی شوند مانند نمکی که در کودها ظاهر می شوند با فیلتر ماسه ای می توانند از آب فیلتر شوند به شرط اینکه ذرات به اندازه کافی بزرگ باشند.


برچسب: فیلتر شنی ، فیلتر شنی استخر، فیلتر شنی فایبرگلاس،،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۳۸:۲۶ توسط:مهتاب گستر موضوع: نظرات (0)